Header
Bouwjobs Icoon
Strip

Breaking! De bouw krijgt eigen strip 'Travo'

#strip
#Travo
#Bouwsector
Vincent Costens

Bouwjobs en Steve Van Bael lanceren nieuwe strip Travo’ om bouwsector in aandacht te plaatsen. In de strip schenkt men o.a. aandacht aan het imago van de bouw, actualiteit, werkgelegenheid en de Rode Duivels op het WK in Rusland!

Via een originele strip genaamd Travo’, probeert bouwjobs samen met bekende striptekenaar Steve van Bael (o.a. Figaro & Baba Yega) een nieuw imago te schetsen van de bouwsector en de aandacht van jongeren te verkrijgen.

Travo is een nieuwe strip die zich vooral focust op de dagelijkse bezigheden in de bouw. Het bestaat uit een team van verschillende profielen die aanwezig zijn op de werven in België. 

Op deze manier zullen vele zaken, zowel positief als negatief, extra belicht worden in een humoristisch jasje. Zodat de onderwerpen en gebeurtenissen in de bouw toegankelijk worden voor alle leeftijden.

Lees hier het eerste avontuur van Travo’!

“ Jasper Rotsaert, CEO Bouwjobs: "Op deze manier proberen we ook jongeren te activeren voor de bouw" “


Bouwjobs maakt deze strip om zowel mensen actief in de bouw te entertainen alsook om jongeren te stimuleren om voor de bouw te kiezen als beroep.

Vele jongeren, mede dankzij de ouders, beschouwen een beroep in de bouw als zijnde laag gevallen. Het omgekeerde is echter waar… In de bouw is er steeds meer nood aan technische en jonge profielen. Jobs die ook een hoogstaande opleiding vereisen, waar werkzekerheid zich nestelt en waar mensen in het vak trots zijn op hun prestaties.

Deze samenwerking is tot stand gekomen via een ontmoeting met Steve Van Bael. Een jonge Vlaamse striptekenaar die al in vele projecten zijn talenten heeft kunnen bewijzen. Steve wou meteen meewerken aan het project en zijn steentje bijdragen aan deze groeiende sector.

“ Steve Van Bael: "Dit project kan een nieuwe elan geven aan de sector" “


Travo zal ook op bezoek gaan bij de Rode Duivels in Rusland. Heel België is in de ban van deze hype. Zo komen onder meer Witsel & Fellaini een handje toesteken bij de bouw van een stadion en probeert Nainggolan zich ook bij het project te betrekken.

Lees hier het eerste avontuur met de Rode Duivels!

Verder krijgen we via deze strip de kans om bepaalde actuele onderwerpen van de bouwsector in de aandacht te plaatsen. Bijvoorbeeld het verhaal De helmpjes’ schenkt vooral aandacht bij het dragen van een helm op de werf.

Het is maar een kleine stimulans die een groot effect teweeg kan brengen in de communicatie van de bouwsector richting de buitenwereld.

Elke maand zullen er verschillende verhalen online komen. Op het einde van de rit zal men deze bundelen in een leuke, tastbare strip!

Tenslotte geven we bedrijven, organisaties of acties de kans om een plaats in onze strip te verkrijgen. Zo kunnen bedrijven enerzijds hun employer branding in de verf zetten. Alsook organisaties of acties meer bereik geven om hun boodschap op een leuke manier te verspreiden.

Zin om deel te nemen aan ons project. Neem dan contact op via vincent@​bouwjobs.​be


Vincent Costens

Vincent Costens

Vincent is verantwoordelijk voor de online marketing en de inhoud van de Bouwjobs website. Het creëren van content en het aangaan van de communicatie met onze community is voor hem een dagelijkse bezigheid.

Gerelateerde artikels

Travo Header Wow
Strip
#Travo #strip #Bouwjobs