Header
Bouwjobs Icoon
Artikel

Welke alternatieve gevelbekledingen voor woningen zijn er op de markt?

#gevelbekleding
#woning
#alternatieven
Tibby Jonckheere

Voor sidings, hout en leien, allemaal gevelbekleding die met behulp van een (houten) draagstructuur of een andere montagetechniek bevestigd wordt, zijn er ook heel wat alternatieven op de markt : laminaatpanelen, aluminium lamellen, zinken gevelsystemen, kunststof panelen, keramische geveltegels, tegelpannen … 

Deze panelen bestaan uit houtvezels, papiervezels… Deze worden op een hoge temperatuur samengeperst. Hierdoor hebben de panelen een sterke structuur en zijn ze bestand tegen veranderingen in het klimaat. 

Ze worden vastgemaakt aan hout of metaal dat bevestigd wordt aan de gevel. 

New Home 1664284 1920

Zink wordt steeds meer gebruikt voor het bezetten van de gevel. Zink is duurzaam, goed isolerend en makkelijker te plaatsen dan andere soorten gevelbekleding.

Keramische tegels wordt steeds meer gekozen in de zoektocht naar de perfecte gevelbekleding. Dit komt omdat het duurzaam en isolerend is. Daarnaast heb je heel wat keuze op vlak van formaat en kleur. De kostprijs is vaak hoger dan andere soorten gevelbekleding omdat het vaak duurder is om het te laten plaatsen. Als u de keuze maakt om te werken met lijm dan zal dit duurder uitkomen dan als u kiest voor het vastmaken met schroeven. 

Maritime 6475 1920

Aluminium lamellen zijn hedendaags en modern. Ze zijn makkelijk te bevestigen door het kliksysteem en ze zijn te ontwerpen zoals je zelf wil. Daarnaast vraagt het niet veel onderhoud en is het zeer duurzaam. 

Architecture 3427473 1920

Tibby Jonckheere

Tibby Jonckheere

Tibby is verantwoordelijk voor het prospecteren naar nieuwe klanten voor Bouwjobs. Ze voert telefonische telefoongesprekken en volgt deze op. Het plegen van telefonische relatiebeheer gesprekken en het onderhouden van campagnes hoort bij haar dagelijkse bezigheden.

Gerelateerde artikels

Houtskelet
Bouwen
#bouwen #woning #hout
Excavators 1174428 1280
Bouwsector
#Bouwsector #Trends Nieuws
Building 2762342 1920
Loon
#Loon #Vakmannen #Bouwsector