Header
Bouwjobs Icoon
Bouwsector

6 voordelen voor werknemers in de bouw

#Bouwjobs
#Werknemers
#Voordelen
Vincent Costens

Vele mensen zien in de bouwsector enkel de clichés, maar wie er werkt, kijkt veel verder dan dat. Vooral naar welke voordelen de bouwsector jou kan bieden.

Mensen actief in de bouw lopen vaak hun eigen creaties voorbij. Het is super om een project te realiseren dat je nadien kan bekijken. Daar ben je dan trots op. Het is tastbaar en gekend door veel mensen.”

De bouwsector maakt momenteel deel uit van een heuse digitalisering. Er is een grote kan dat je in contact komt met nieuwe productieprocessen, verbeteren van software, ontwikkelen van robots, nieuwe bouwmethodes, virtueel bouwen, drones, … Noem maar op!

Uiteraard werken er nog meer mannen in de bouw als vrouwen. Maar door de shift in werkmethodes komen er steeds meer vrouwen bij. Zij horen er helemaal bij. Expertise en capaciteiten tellen meer dan geslacht, afkomst of taal. Het is niet de ruwe sector die velen verwachten.

Het is de sector waar mensen werken die zeer zelfstandig van aard zijn en weten wat het is om verantwoordelijkheid op te nemen. Heel wat van onze mensen werken vandaag op de werf en niet op kantoor. Hierdoor zullen ze de grote baas niet zien. Wel genieten ze autonomie, en kunnen ze zelfstandig aan hun projecten werken”, zegt een manager van een bouwgroep.

De meeste bouwbedrijven zijn eigenlijk echte familiebedrijven. De werknemers zijn de trots en het kapitaal van het bedrijf. Mensen die in de bouw werken voelen een grote affiniteit met het bedrijf en zijn activiteiten. Er hangt iets in de lucht wat mensen samenbrengt”, horen we vaak.

Mensen in de bouw werken hard én verdienen goed hun boterham dankzij goede arbeids- en loonsvoorwaarden met sterke CAO’s. Niet enkel binnen de bedrijven zijn er veel kansen, ook voor vaklui die als zelfstandige hun eigen bedrijf runnen. Dankzij de vele mogelijkheden om op te klimmen, kan je je loon flink zien groeien.


Bron:( Metro-partner Confederatie Bouw, 2017)


Vincent Costens

Vincent Costens

Vincent is verantwoordelijk voor de online marketing en de inhoud van de Bouwjobs website. Het creëren van content en het aangaan van de communicatie met onze community is voor hem een dagelijkse bezigheid.